Контакт

Адреса:
Државен завод за ревизија
Ул. „Македонија“, бр. 12/3
Палата Македонија
1000 Скопје
Република Македонија

Телефон:
(02) 32-11-262
Факс:
(02) 31-26-311

Е-маил: dzr@dzr.gov.mk 

За ДЗР

Ревизорски извештаи

Прописи и стандарди

Образец ИЗПМ

Извештаи на политичките партии

Јавни набавкиПоследни вести

Конгрес на INCOSAI во Абу Даби, ОАЕ (05-11 декември)

Делегација на ДЗР на конгресот на INCOSAI

Двочлената делегација на ДЗР во состав м-р Александар Поповски, генерален секретар и м-р Цвета Ристовска, помошник главен државен ревизор учествуваа на 22-от конгрес на INCOSAI што се одржа во Абу Даби, Обединетите арапски емирати каде на агендата беа две главни теми

Работилница на државните ревизори во Охрид

ДЗР ќе почне со користење на AMS системот

Почнувајќи со реализација на годишната програма за работа во 2017 година, ДЗР ќе почне со имплементација на електронскиот систем за управување со ревизијата (Audit Management System – AMS)

Меѓународни ревизорски активности

Регионална тематска сесија во Приштина

Заменик главниот државен ревизор Насер Адеми ја предводи тричлената делегација на ДЗР која учествува на регионалната тематска сесија што се одржува во Приштина, Косово на која учествуваат претставници од ВРИ на Албанија, Црна гора, Македонија и Косово

Меѓународни ревизорски активности

Главниот државен ревизор во Словенија

Главниот државен ревизор м-р Тања Таневска учествува на состанокот на челните луѓе на Врховните ревизорски институции на Црна гора, Хрватска, Србија, Словенија и Македонија што се одржува во Љубљана (21-22 ноември)

Состанок на мрежата на ВРИ на земјите кандидати и потенцијални кандидати за ЕУ (8-9 ноември)

Тема: „Развивањето на ефективни работни односи помеѓу ВРИ и парламентот“

На состанокот во Анкара кој со подрдшка од СИГМА го организира Турскиот суд за ревизија, учествува делегација на ДЗР предводена од Насер Адеми, заменик главен државен ревизор

Состанок на Контакт комитетот во Република Словачка (20-21 октомври)

Делегација на ДЗР во Братислава

Главниот државен ревизор, м-р Тања Таневска и Јадранка Бошкоска, советник на главниот државен ревизор учествуваат на состанокот на Контакт комитетот во Братислава

Меѓународни активности

Цветан Цветков во работна посета на ДЗР

Претседателот на Врховната ревизорска институција на Република Бугарија, г. Цветан Цветков оствари еднодневна работна посета на Државниот завод за ревизија при што имаше конструктивни разговори на повеќе теми со главниот државен ревизор, м-р Тања Таневска